Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on heinäkuuta 7, 2019.

Larun kautta Pihlajasaareen

Kuva
12.7. Minna, Pia ja Maukka käyneet Lauttasaaressa hankkimassa moottori-ja venesälää ja siirtyneet sitten Pihlajasaareen.  Kävelty saaressa ja syöty ravintolassa. Takaisin tullessa kävi ilmi, että siivekkäät varkaat ovat käyneet sisältä kajuutasta pöllimässä pähkinäpussin, siemennäkkileipiä ja jälkiuunileivät. Silminnäkijöiden mukaan syylluset olivat neljä varista, joista yksi teki likaisen työn kolmen muun vahtiessa kannella. Saaren Etelärannalta näkymät avomerelle, pohjoispuolelta rakenteilla oleviin Hernesaareen ja Jätkäsaareen.

Kaunissaari- Merisatama

Kuva
Suomenlahden kierroksemme päättyi upean vaudikkaaseen purjehdukseen Kaunissaaresta Helsinkiin 7 sekuntimetrin luoteistuulessa, joka lennätti Selinan sivutuulessa Kuggenstenille ja siitä yhdellä halssilla Uunisaaren salmen suulle. Selina on aika haka nousemaan tuuleen! Suomenlahden kierroksemme ja sen viimeinen isä-tytärosuus päättyivät Merisatamaan veneen ikiomalle paikalle.

Kaunissaari

8.7. Meri peilin lailla ja 5nm loikka moottorilla Kaunissaareen. 

Pirttisaari

Kuva

Eisma - Pirttisaari

Kuva
7.7 10:45 kippari yritti lähteä taas Eevan vielä nukkuessa, muttei onnistunut. 10:15 Eeva aamu-uinnilla köydellä. Tuuli E 3 m/s, aurinkoista. Farttia 5 kn. 18:30 Tunnin päässä Pirttisaaresta, moottorilla ajetaan blägässä. 19:30 rantauduttu umpiblägässä Pirttisaareen.