Vallisaari

21.06.2021 Pia ja Maukka ajaneet iltatyynellä Merisatamasta parin merimailin päähän Vallisaareen, joka osoittautuu mahtavaksi kesäparatiisiksi. Satama on tosin hieman kesken vielä. Laiturilla on sähkötolpat, mutta sähkäri ei ole vielä ehtinyt kytkeä niihin volttia. Onneksi veneistä löytyi kollektiivisesti tarpeeksi jatkojohtoa. Vettä saa laiturin juuresta. Septipumppua ei ole. Kuninkaansaaressa on kuulemma bunkkerisauna https://www.kuninkaansaari.fi/sauna.


Easy Cafella on useita toimipisteitä, joista saa vaikka mitä syötävää ja juotavaa sekä etenkin herkkulettua.Suojaisan sataman ja ihanan luonnon lisäksi Aleksanterin patterilta on upeat näkymät etelän puoleiseen saaristoon ja Helsinkiin luoteen suunnassa.
Sisäjärven rannoilla elelee hirviä jotka eivät säiky kuvaajaa.


Ympäri saarta on Helsinki Biennialin jännittäviä taideinstallaatiota. 

23.06 Ukkosmyrsky pyyhkii yli. Tuulen huippulukemaksi kirjautuu 27.4 m/s!

24.06 Juhannusaattona Torpedolahden satama on täynnä luonnonrauhaa ja kanssaveneilijät huomioonottavia venekuntia. Mikä elämys viettää kesän juhla ilman kännisiä möykkääjiä ja generaattoriterroristeja. Ilman kokkoa ja kansantantsujakin pärjättiin mainiosti, vaikka haitarinsoittajaa ja saunaa ehkä hieman kaipasi.

Selinalaiset viihtyvät niin hyvin, että päättävä jäädä saarelle "asumaan". Miksi lähteä merta edemmäs kalaan?


Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kälö

Krookan plassi - Kristiinankaupunki