Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on heinäkuuta 20, 2014.

Korppoo

Kuva
Pia ja Mauri pyöräilleet Korppoon kirkolle, jossa kuultiin Riitta Paakin bändin soittamaa erityisen mehukasta jatsimusiikkia. Päivä oli trooppisen kuuma, 30 asteen helle, vesi 27 ja sinileväntipotiessään! Kesä parhaimmillaan.

Lohm - Korpoström

Kuva
Rasmuksen paratiisi jätettiin taakse jyystäen vastatuuleen moottorilla, teinityttöjen istuessa jollan pohjalla.

Korpoströmistä iltapurjehdus Storlandetiin

Kuva
19:30 lähdetty suunnistamaan itään päin. Saatu hieno 5 metrin luoteistuuli ja sillä lasketeltu Storlandetille, jossa auringonlaskun aikaan.

Lohm Vesselsundet

Kuva
19 maissa rantauduttiin Rasmuksen kesäparatiisin rantaan Lohmiin. Eikä lainkaan huonoon aikaan, sillä muumilaaksossa oli juuri kesän munkkijuhlat.

Israel häiritsemässä Selinan navigointia?

Kuva
Selinan kymmenen vuotta vanha uskollinen Raymarine 435 plotteri ryhtyi toimimaan oudolla tavalla Lång Ljusskärin lampun kohdalla. Näytöllä paikka näytti systemaattisesti hyppivän oikean sijainnin ja jonkin vakion verran koillisempana olevan paikan välillä. Kuvasta käy selvästi ilmi että virhe on algoritminen. Ruorissa ollut Pia säikähti pahan kerran kun vene näytti koluavan kummelisaaren rantakivikkoa. Saavuttaessa Rasmuksen mökille Vesselsundetin rannalle laite taas toimi normaalisti. Paikan isännällä oli sangen uskottava teoria ilmiölle: sotilaallinen häirintä tarkoituksellisen virhesignaalin avulla, liittyen Israelin parhaillaan suorittamaan Gazan teurastukseen. Niinpä niin, tuo laitehan on aseteollisuuteen kiinteästi kytkeytyneen Raytheonin valmistama. Sen sijaan Applen iPadissa pyörivä Navionicsin plotteriappi ei mennyt halpaan.

Björkö - Lohm

Jätetty Björkö järvineen ja lähdetty kohti pohjoista kello 17.

Nötö - Björkö

Kuva
Tulikuumasta Nötön satamasta suunnistetaan uuden naisiston kanssa takaisin kohti Björkön paratiisia, jonka sisäjärvessä on toivoa päästä uimaankin.

Nötö

Kuva
Ilmenee että Nötö on kuin onkin nätö, eikä ihme, sen verran korkea linkkitorni on mäellä sataman takana.  Kaikki muutkin perustarpeet saadaan tyydytetyksi.  M inna tarjoaa lounaan Allin kahvilassa. Keitto on maukasta, mutta palvelukonseptiin kuuluu asiakkaille kiukuttelu.  Odotellaan Eivoria, jolla Minna ja Hippi lähtevät mantereelle. Kirkko on arkkitehtuuriltaan erityisen jännittävä. S inilevä kukkii sinisempänä ja äklömpänä kuin koskaan. Lämpötila +37 astetta ennen sadetta. Tummat pilvet nousevat pohjoisen taivaalta ja ropsauttuvat sateen, joka mahdollistaa paitsi naisiston hiusten myös aluksen kannen pesun makealla vedellä. Maanantaina Eivor toi alukselle uuden vinssinvääntäjän, nimittäin Annin.

Aspö - Nötö

Kuva
Aspön satamassa Selinan kannella lämpö ä 35,3 Celsiusta. Saarelta on vesi loppu. Ei septin tyhjennystä. Ja pahinta kaikesta, netti ei toimi. Summa summarum, lähdetään katsomaan mitä Nötössä voi tehdä. Lähtöön liittyi yllättävää dramatiikkaa samanaikaisesti, jopa kahdella eri tahollla. Ankkuria nostettaessa ilmenee, että koukku oli tarttunut kaapeliin, joka kulkee pohjassa aivan vierassataman ulkopuolella. Satamassa on käytettävä ankkuria, kun poijuja ei ole. No, kapteenin on käytävä sukeltamassa koukku kaapelista irti Eevan operoidessa köysiä ja ketjuja kannella. Mutta ei tässä kaikki. Täsmälleen samanaikaisesti laivakoira Hipillä ilmenee akuutteja hengitysvaikeuksia, mahdollisesti pikaisesti arvaten joko lämpöhalvauksesta tai sitten ampiaisen pistoksesta. Koira kuitenkin tokenee vesivilvoituksella eikä tarvitse turvautua kyypillereihin.

Sinilevää

Kuva
Tämä on pahimmista sinileväkesistä ainakin Selinan aikana. Puuromaista mömmöä lillii tuulen ja aallokon mukana, mutta silloin kun sitä ei näy, miehistö on uskaltautunut uimaan. Hellesäällä on vaikea vastustaa kiusausta. Veden lämpö Aspön satamassa 23 astetta. Makeavesihuuhtelu uinnin jälkeen kuitenkin tuntuu hyvältä.

Aspö

Kuva
Täälläkin on satama aivan täpötäysi. Selina rantautui Getgrundetin jyrkän kalliorinteen puolelle. Sieltä päästiin spektakulaarista luontopolkua pitkin kylään.