Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on heinäkuuta 29, 2018.

Swinoujscie - Kolobrzeg

Kuva
Lähdetty Itämerelle ja itää kohti lähes umpityynessä klo 10:30.  Upean ja nopean purjehduksen jälkeen Kolobrzegin Solna Marinassa 20:15.

Kamp - Swinousjcie

Kuva
2.8 yöpymissatamaksi valikoitui ihan näkymän perusteella piskuinen Kamp. Kylä, Imbiss ja kristillistä torvisoittoa. WW2:ssa rikki räjäytetun silla massiivinen rautarakene. Ja argh, hyttysiä ensi kerran koko kesänä. Matka jatkuu 9:30 yli Szceczinin laguunin umpiblägässä ja polttavassa auringossa, jolta yritetään suojautua pussilakanasta sommitellulla biminitopilla. Puolan rajalla 12:40.  Sisävesiseikkailumme lopuksi ajoimme moottorilla pitkän kanava- ja jokireitin Swinoujscien kaupunkiin, Polocnyn satamassa perillä 14:30. 

Peenen sisävesistössä

Kuva
Kun nyt jo osuttiin Peene-joen suulle ja aikataulu salli, päätettiin ottaa tilaisuudesta vaati ja mennä avomerireitin sijaan Peene-jokea ja sen suistojärvien halki Swinousjciehen. Kovin on tutun näköistä kaislikkorantaa, ihan niinkuin lapsuuden mökkirannoilla Lohjanjärvellä.

Ruden, Freest

Kuva
Stralsundista lähdettiin bunkrauksen ja tankkauksien jälkeen jatkamaan kohti itää miehistöllä, joka vahvistui Laurilla ja Liisalla. Nostosillan avaamista oli odottelemassa kymmeniä purjeveneitä, ja sen avaaminen käynnisti spontaanin purjehduskilpailun myötätuulessa pitkin salmea, joka erottaa Rügenin mantereesta. Selina tietenkin päihitti kaikki, mutta harmi kyllä minkäänlaista pyttyä emme saaneet palkintohyllyyn. Huolellisen pohjatyön perusteella kohdesatamaksi oli valittu Rudenin pikkusaari Peenemünden lentosataman edustalla, tarkoituksena päästä fiilistelemään kadonneen DDR:n jäänteillä. Saari on ilmeisesti ollut aikoinaan viranomais- tai sotilaskäytössä ja epäilemättä kielletty demokraattisen kansantasavallan kansalaisilta. Tiesimme, että vierasveneet olivat siellä käyneet. Mutta harmillisesti mistään ei käynyt selkeästi ilmi, että saari oli pari vuotta pyhitetty luonnonsuojelualueeksi ja suljettu kokonaan vierailijoilta. Aallonmurtajassa oleva Itävallan lipun näköinen taulu kuulem

Stralsund

Kuva
Stralsundin Citymarinassa 31.8 klo 12. Hieno paikka Altstadtin tuntumassa. Tuo Sidneyn oppeerataloa etäisesti muistuttava on Ozeaneum-valtameritalo. Kaunis Hansa-kaupunkihan tämä on. Ikävästi sinilevä on nyt juuri vallannut sataman, mikä vähentää merkittävästi paikan viihtyisyyttä, mutta sehän onkin toinen jo kysymys. Satamassa kaikki palvelut maksetaan joukkoliikenteestä tutulla muovikortilla, johon ladataan arvoa tarpeen mukaan. Suihkuun mennessä pitää etukäteen päättää kuinka kauan aikoo nautistella. Minun 4 min euforiani napsautti kortilta 1,20 euroa. Lauri ja Liisa liittyneet miehistöön. Nyt kun Itämeren eteläreuna on saavutettu, matka jatkuu itään kohti Puolaa, sitten Liettuan, Latvian ja Viron kautta kohti Suomea.

Vitte - Stralsund

Kuva
Paratiisisaarelle jätetty hyvästit klo 8. Ojia pitkin kohti Stralsundia genoan voimalla, auringon paistaessa jo aamuyhdeksältä niin että ihoon sattuu. Tuuli kaakosta 3,5 m/s. Valtava huviliikenne molempiin suuntiin.