Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on heinäkuuta 22, 2018.

Sassnitz -Hiddensee

Kuva
Lähdetty 9:00 ihanassa 6 m/s itätuulessa kohti Hiddenseetä. Ohi Kreideküsten, ympäri Kap Arkonan ja sitten ojia pitkin Hiddenseen Vitteen, jonka satamassa kiinnityimme vihoviimeiselle laiturin kulmaoaikalle klo 17.

Sassnitz, Rügen

Kuva
24.7 klo 18 pitkän ja grillaavan kuuman blägämoottoripätkän jälkeen Sassnitziin, joka näyttäytyy jokseenkin viihtyisänä, joskaan ei nyt suorastaan pittoreskina kalastus- ja pensionaattipikkukaupunkina. Satama sijaitsee siinä, missä ennen on lastattu ja purettu rahtilaivoja ennen kuin niille on rakennettu uusi Mukranin satama muutama kilsa etelämmäksi. Satamassa on kaikki palvelut, etenkin valtavasti erilaisia ravintoloita. Satamamaksu on kuitenkin reissun halvin tähän asti, vain 14 euroa. Katseltavaa on, mitä nyt korventavassa helteessä ylipäänsä jaksaa minnekään liikkua. Hienot vanhat pensionaattivillat ovat kauniita. Rantaa pitkin voi vaeltaa pohjoisen suuntaan massiivisten liitukallioiden alla. Autopilotin uusi moottori haettu autolla Stralsundista Thomas Krustoffilta, joka edustaa asiantuntevasti Raymarinea. Moottori on nyt kunnissa, mutta ohjausyksikössä on edelleen ikävä kontaktihäiriö virran saannissa.

Rønne - Rügen

Kuva
23.7 Mauri ja Pia lentäneet Selinalle Rønneen, johon Titi on sen jättänyt perusteellisen saaren kartoituksen jälkeen.  24.7 Irrotettu köydet Nørrekaasin satamasta klo 9. Säätiedotuksen luoman optimismin vallitessa nostettiin purjeet, mutta tovin jälkeen jo käännettiin avaimesta. Kävi pian myös ilmi että pilottirobotin moottori oli palanut ja koko matka pitää ajaa ihan ruorista käsin vääntämällä. Blägäpäivästä muodostui yksitotinen moottorimatka, joskin hauskassa seurassa.