Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on kesäkuuta 3, 2018.

Fårösund - Bornholm

Kuva
Pekasta, Petristä ja Maukasta koostuva tertsetti jättänyt Fårösundin idyllin klo 15, tietenkin proviantti-, vesi- ja dieseltäydennyksen jälkeen. Itätuuli 6 m/s, aurinkoista upeutta!  Auringonlasku vähän ennen Visbyn ohitusta.  Puolenyön aikaan Gotlannin rannikon valot jäämässä taakse ja kurssi kohti Öölannin eteläkärkeä. Tuuli 5 m/s idästä, matka etenee terhakasti kohti Tanskaa, tuota iloisten ihmisten maata. Vahtivuorolla on aikaa postailla kun Robo-Pirkko on ruorissa.

Triigi - Fårösund

Kuva
Meren ylitys alkoi kli 9:15. Luoteistuulta 11 -14 m/s. Aluksi tiukkaa kryssiä suoraan länteen ulos Saarenmaan matalikoista. Ykkösreivi ei tunnu riittävän tasapainoiseen nousuun, vaan pinnaan kohdistuu ilmeisesti liian kova paine kun ohjauksen mekaniikka luistaa! Sen jälkeen kun päästään kurssille, purjehdus on hienoa sivumyötäisesdä laskettelua. Perillä Fårösundissa seuraavana aamuna kl 5:00. 

Dirhamista Hiidenmaan salmeen

Upea aurinkoinen ilta ja yö läpi Väinameren. Rantauduttu Triigiin klo 3.

Naissaar - Dirhami

Kuva
Hieno, tosi hieman rynkyttävä yöpurjehdus pitkin Viron rannikkoa. Aamulla Osmussaaren kohdallavhuomattiin genoan fallin katkenneen ja purje lakosi kannelle. Dirhamissa pujoteltiin varafalli maston sisään ja syötiin terassilla.