Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on heinäkuuta 19, 2015.

Taalintehdas

Kuva
Ajettu sokkeloreitti Taalintehtaalle pilkkopimeässä ja ankkuroitu kylän ulkopuolelle 23:30 kun ei haluttu lähteä rannoille tupeloimaan. Upea purjehdus, kaikki sujui nappiin! Lauantaiaamuna rantauduttu Taalintehtaan satamaan, keula valmiiksi tuuleen ennustettua kovempaa säätä vastaanottamaan. Kävelyretkellä ihmetellään vanhan ruukin jäänteitä. Sunnuntaiaamu aukeaa tuulen ulvoessa takilassa ja sateen ropistessa kannelle. Tästä tullee lukupäivä, kuten säätiefotuksen mukaan huomisestakin.

Gullkronan selkä

Kuva
Kapteeni Pitkätossu myhäilee tyytyväisenä kun Peppi on ohjannut Hopsun yli kuoppaisen Gullkronan selän. Tullaan Helsinghoimin kohdalle. Lounatuuli laulaa kahdeksaa ja puolta ja lennättää laivaa seitsemää solmua.

Pullein purjein kohti Taalintehdasta

Kuva

Nauvon eteläpuolella

Purjehditaan perämyötäisessä Nauvon eteläpuolista sisäväylää ohi saunarantojen. Illalliksi kapteenin laatima risotto con chorizo. Aurinkoinen ilta, Ahti on suosiollinen!

Nauvon ja Korppoon välissä

Kuva
Lenssi muuttunut salmessa vastaiseksi. 

Näsbystä itään

Rutiinipumppausten jälkeen Selina lähti suunnistamaan saariston halki kohti itää. Reittipisteitä on piurtetty peräti 44 mikä vastaa 44 nm Taalintehtaalle. Mennään niin pitkälle kuin viitsitään.

Näsby

Kuva
Loistotuulella Brändöstä Hyppeisiin. Sen pohjoispuolelta löysimme mainion luonnonsataman, johon ehdimme jo huolella kiinnittyä, kun maanomistaja ilmestyi puun takaa ja antoi ymmärtää ettemme olleetkaan tervetulleita. Tästä lannistuneina ajelimme volvolla Näsbyhyn. Täälläkin rantautuva naapuri tupeloi ja kolautti kylkeen, onneksi kuitenkin kumipehmusteisella uimatasollaan. Alustavassa tarkastuksessa ei löytynyt vahinkoja, mutta yhteystiedot on tallessa.

Brändöstä jonnekin

16:30 jätettiin hieno yksityissatama ja lähdettiin suunnistamaan jonnekin kaakon suuntaan, tarkoituksella osutella lauantaiksi Houtskariin, josta Eeva dyykkaa maihin. Tuuli 5.5 SW.

Brändö kyrkostrand

Kuva
17:00 rantauduttu Brändön kirkon rantaan, jossa ei ole ristin sielua.

Brändö kyrkostrand

Kuva
17:00 rantauduttu Brändön kirkon rantaan, jossa ei ole ristin sielua.

Heraholm- Brãndö

Kuva
Kello 13 lähdettiin lentämãn etelään 7 metrin länsituulen vallitessa. Ykkösreivi laitettiin mukavuussyistä. Silti mennään yli kuuttapuolta. Välipalaksi mangopilttiä Hjallilsen tapaan.

Uusikaupunki

Kuva
Mauri saapuen Pekan paatilla, toisaalta Pia ja Eeva Sarin ohjustamalla Titin autolla tapasivat UKIssa 19.7 ja valmistautuivat purjehdus kakkoselle.  Seuraava päivänä asuttiin vielä tässä miellyttävässä satamassa ystävien seurassa, toisaalta akateemisen kirjoitustyön, toisaalta myös ystävien seurassa  ja kauppareissujen merkeissä. Vasta 21.7 Selinan keula suuntautui länteen. Täydennysten ja tyhjennysten jälkeen kryssittiin vasta illansuussa lounaistuulessa kohti Putsaarta. 

Putsaaren Heraholm

Kuva
Klo 19 ankkuroitu keula Heraholmin rantaan, Putsaaren lounaiskolkkaan. Tihkusade alkoi, tehdään ruokaa ja pohditaan pitäisikö pumpata jolla, meloa Putsaareen ja etsiä sen kuuluisa piilokirkko. Äh, pitäköön kirkkonsa! Ilta vietettiin Unoa pelaten sateen ropistessa ruffiin. Tämä on hyvä luonnonsatama, jonne ei kyllä uskaltaisi mennä ilman sissien satamakirjaa. Keskiviikkoaamu aukeni sateenharmaana ja luoteistuulisena. Aamupäivää 22.7 on vietetty kirjoitus- ja lukupuuhissa.