Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on kesäkuuta 24, 2012.

Tanssia sadepisarten

Kuva
Harvoin ilahtuu sateen ropinasta niin paljon kuin tänä aamuna kun voi tarkastella pisaroita uuden vuotamattoman keulaluukun kirkkaan lasin takaa.

Keulaluukun uusinta

Kuva
Vanha keulaluukku on purettu, mutta uusi ei ole vielä tullut vaikka niin luvattiin. Illalla sataa... Aha, sehän olikin toimitettu jo ennen kuin saavuimme satamaan ja oli ollut koko ajan vierassataman siivouskomerossa. Asennuksessa meni koko päivä, mutta nyt on tiivis ja kirkas luukku. Uurastus palkitaan päivällisellä kebabgrillillä. Eevasta on ajan mittaan kasvanut varsin näppärä veneteknikko. Uusi lasi on niin kirkas että se toimii sekä peilinä että ikkunana samanaikaisesti mahdollistaen sangen mielenkiintoisia perhepotrettiasetelmia.

Nynäshamn

Kuva
Upea genoakryssi tuo Selinan merituulen ja auringon piiskaaman miehistön ensimmäisen purjehdusrupeaman päätepisteeseen Uuden nenän satamaan. Saunaan!

Östra Rökö

Kuva

Nåttarö - Nynäshamn

Kuva
Lähdetty purjeilla ankkurista. Suunnistetaan vasten auringon siltaa yli Mysingenin selän. Komeata!

Nåttarön redillä

Kuva
Kamojen kuivattelua ja siivousta.

Ankkurissa Nåttarön lahdella

Kuva
Pari-kolmekymmentä venettä lahdella ankkurissa. Ukkoskuuro nousemassa... jo jyrisi... Kamojen kuivattelua ja tuuletusta Kaunis saari myös luonnon puolesta. Valitettavasti faunaan kuuluu myös punkkeja, joita löydettiin Eevasta ja Maurista.

Pyöräretki Ålössä

Kuva
Pyörät vuokrattu rantaravintola  Båtshaketista  ja lähdetty sotkemaan ympäri saaren. Se olikin nopeasti nähty.  Etsittiin jotain legendaarista pilottikirjassa mainittua kallionsolaa.  Sellaista ei löytynyt mistään, ja kiinnostavalta kuulostanut signalbro osoittautui kapeaksi puusillaksi kaslikkosen salmen yli sotilasalueelle. Tästä antikliimaksista huolimatta fillarointi oli tervetullutta vaihtelua merilihasten kuten vinssihauisten harjoitukselle. 

Stora Skötsundskobben, Ålöfladen

Kuva
Rantauduttu 17:30 ikiomalle pikku luodolle lokkien kiivaasta vastustuksesta huolimatta. Pikkusaarella oli korumaisen kaunis luonto ja erikoisia laavamaisia kalliomuodostelmia. Pelattu loputtoman monta peliä ristiseiskaa, kuten monena muunakin iltana.

Utō - Ålö

Kuva
Utöstä lähdetty pois jollakisojen alta kaatosateeseen. Eeva ruorissa. Tuuli pari metriä koillisesta.

Pidetään sadetta Utössä

Kuva
Selinan 24 vuotta vanhaa keulakajuutan luukkua ei enää saa pitämään vettä vaikka kuinka sikailisi. Tässä kuitenkin melko elegantti tilapäisratkaisu odotellessa uutta luukkua. Yksi sellainen onneksi löytyi Ruotsista ja se on luvattu toimittaa perjantaiksi Nynäshamniin.

Utö

Kuva
Rantauduttu 19:15 rauhalliseen Utön kylän satamaan toisen suomalaisveneen naapuriin. Kolmaskin saapui hetkeä myöhemmin. Sataman palvelut vähän si och så. Vesi on hanassa, mutta letku pitää järjestää itse. Naisten sauna on surkea. Rantasähkö katkeaa yöllä. Mutta kauppa on ja leipomo. Ihan hyvä paikka pitää sadetta.

Selinagrundet

Kuva
Vuonna 2006 löytämämme kivi paapuurissa. Se ohitetaan kunnioittavalta etäisyydeltä karsaasti katsoen ja katkerasti katuen.

Sadelöga - Utö

Kuva
Paratiisisaari jätetty 17:45 ja lähdetty Utön satamaan pitämään säätä, pesemään pyykkiä ja päivittelemään työasioita. Huomiseksi nimittäin luvassa 14-18 m/s idästä ja rankkaa sadetta.