Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on heinäkuuta 5, 2020.

Björkö - Utö

Kuva
9.7. Aamulla joutui kovasti herättelemään nuorisoa että ehdittäisiin saamaan hyvä paikka Utöstä. Onnistuttiin kuitenkin olenaan jo 10:30 irti rannasta. Septilautalla käynti ja ison nosto lahdella. Pitkä pätkä kryssittiin 9 m/s lounatuulessa, mutta rankkasade pisti painamaan start-napukkaa. Ei riittänyt että miehistö kastui litimäräksi. Havaittiin että keulahytin ikkuna oli jäänyt rakoselleen. Perillä luotsilaiturissa klo 13:30. Onneksi Utössä oli ihanteellinen kuivatuskeli. Utö on ihana idylli, ei siitä pääse mihinkään. 10.7 Pia ja Lauri tulleet myöhäisellä yhteysaluksella. Seitsemän henkeä mahtunut majoittunaan yöksi! 11.7. Antti ja Tiina lähteneet Baldurilla mantereelle.

Boskär - Björkö

Kuva
8.7. Siirtymä Boskäriltä Björkskärin pohjoisrannan kalliorannalle. konevoimin. Lounas lämpimällä kannella.  Tarkoituksena olla suojassa lounaistuulelta ja välttää hankala sivuttainen keulapysäköinti luonnonsatamassa, mutta toisin kävi.  Kapteenin lähdettyä tutustumaan saaren uuteen Björkö Cafehen saaren itäpäässä, tuuli kuitenkin kääntyi sen verran, että ankkuri rekasi. Eeva kipparoi aluksen saaren ympäri etelän puoleiselle satamalahdelle, jossa se sitten kuitenkin piti (haluttiin) kiinnittää muiden veneiden väliin sivutuulessa.

Nauvo - Boskär

Kuva
7.7. Antti, Tiina, Eeva, Viljo ja Maukka ajelleet Nauvosta ensin pirssillä Korppoon salmeen ja purjehtineet siitä alas Boskärille, jonne saavuttu 19:30. Matkalla bongattu merikotka ja ilmeisesti myrskyn rikkoma haikaranpesä lãnsireimarissa.  Boskärillä vietetty kaunis ilta luontopolulla ja grillaillen.

Seili - Nauvo

Kuva
Heikolla itätuulella lähdetty kohti Nauvoa 10:45. Spinnulla suurin osa matkasta. Ei kuitenkaan liian lujaa etteikö olisi voitu uidakin. Aika hyvin lentää pallokas heikossakin hai'ussa. Lähestyttäessä satamaa nähtiin hylje ihan lähietäisyydeltä! Perillä kello 13. Taidettiin saada yksi viimeisistä paikoista kun aika moni muukin hakeutui juuri tänne suojaan hyvän sään aikana ennen lähes myrskyistä lounas-länsituulta. Heti saavuttuamme kerääntyi sataman ulkopuolelle pienen laivaston verran paikkaa jonottavia. Nyt 18:20 ropisee kaatosade kanteen.