Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on kesäkuuta 16, 2019.

Tallinn - Prangli

Kuva
Tallinnasta lähdettiin Tallinnan Old Town Marinasta klo 14 moottorilla kohti Aegnaa, jossa viipyminen jäi lyhyeksi, koska saaren yhteysalus oli juuri tulossa laiturin ainoalle paikalle, johon olimme kiinnittyneeyt kokkailemaan. Kippari ehti kuitenkin vääntää risoton, joka jouduttiin syömään lennossa ajellessa kohti Pranglia. Sinne rantauduttu klo 20.

Tallinn

Saavuttu Old Town Harboriin klo 15 pitkän moottorilla ajon jälkeen.

Lohusalu - Tallinna

Lohusalu jätetty taakse 11:00 ja lähdetty lsulamaan virttä "Jo joutui myötätuuli" matkalla kohti Suuruven niemen pohjoisreimaria. Tuuli on lounaasta 4 m/s ja aurinko paistaa grillaavasti. Nopeus vaatimattomst 4.5 solmua. 12 tuulityyntynyt siinä määrin että päätetään jatjaa uuden Volvon sisäänajoa.

Lohusalu

Kuva
Rantauduttu Lohusalun upeaan satamaan 20:30 parahultaisen purjehduspäivän jälkeen. Sekä sauna että iltapasta maistuvat. Pyöräilimme Arvo Pärt-keskukseen parin kilometrin päähän. Arkkitehtuuri on herättänyt keskustelua. Minulle ensimmäiseksi tuli mieleen uimahalli, mutta epäilemättä vierailija voi kokea männikköön rakennetun keskuksen myös rauhallisen meditaation tyyssijana. Vajaan kymnenen kilsan päässä on Keila-Joan putoukset ja vanha kartanomiljöö. Vesivoima on valjastettu jo vuonna 1555.

Hanko - Lohusalu

Tankattu ja tyhjennetty S1:ssä. Sitten keula kohti Lohusalua noin klo 14. Tuuli lännestä 6 m/s, antaa kivan reilun 6 solmun nopeuden. Aallokko aika pientä, sanoisin max metristä. Lounaaksi kipparin taikinasta pyörittämiä pelmeneitä. Leppoisaa menoa, miehistö lukee, kuka mitäkin, mutta kapu ainakin Hararia.

Hanko

Kuva
Hanko on aivan lyömätön kesäparatiisi. Tänne ovatkin useat maakrapututtavat pesiytyneet. Vaan eivät meikäläiset kun meriveri vetää - no niin - ainakin toistaiseksi.  Hanko ilman jopoa on kuin vallu ilman viiksiä. Hiukan viileätä -etten sanoisi kylmää - kuitenkin toistaiseksi, eteläänpä tästä kaiketi on lähdettävä.