Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on kesäkuuta 9, 2019.

Gölisnäs - Hanko

Kuva
Herätty Gölisnäsissä sumuisen tihkuiseen aamuun. Rangaistus eilisestä laiskuudesta kärsitään vastaiseksi kääntyneen tuulen muodossa, mitä toki osattiinkin odottaa. Uuden autopilotin kalibrointi suoritettiin Gölisnäsin jälkeen saimaasaaristossa monivaiheisen proseduurin kautta ajelemalla hitaasti ympyrää myötäpäivään. Toimii nyt mainiosti! Uutta konetta sisäänajettiin koko päivä länsituulta päin. Eeva suoritti kipparikoulua navigoimalla koko kivisen saariston läpi. Sumuakin osui reitille ja Trump-torvella oli tuutattava 5 minuutin välein. Hangon Itämeren Porttiin saavuttu 18 maissa. Ravintolaillallinen tuntui reissun jälkeen ansaitulta ja etenkin sauna sen jälkeen! Ei mitään niin hyvää ettei hiukan harmiakin. Uusi kone käy sen verran kuumempana kuin vanha (102 C), että lämmin makeavesi sulatti putkeen reiän ja päätyi pilssiin. No, toisaalta pilssi olikin pesun tarpeessa. Viikonloppuna ei Hangosta saa kuumaa vettä kestävää putkea, täytyy odottaa maanantai-aamuun. Satama on toisaalta n

Gölisnäs

Kuva
Gölisnäsiin rantauduttu 18:45 ukkoskuurossa. Miesten sauna missattu mutta ylioppilastytöt ehtivät sentään naisten saunaan.

Helsingistä kesään

Kuva
Eeva, Anni ja Maukka lähteneet Merisatamasta kello 12:45 kesälaitumille eikun kesävesille. Kovassa 12 m/s sivutuulessa lähtö. Pelkällä genoalla lasketeltu Porkkalan niemeen, selän yli ja rantauduttu Gölisnäsiin klo 18:45, juuri parahiksi naisten saunaan, mikä tarkoittaa että kapu jäi ihan ilman saunaa. Täällä ei onneksi kuitenkaan ole merivuoroja.