Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on elokuuta 26, 2018.

Kuivastu- Haapsalu

Kuva
30.8 klo 9:45 Kuivastu taakse.  Edit Moottorilla ajettu koko matka Haapsaluun, jossa kiinnityttiin Westmeren marinaan klo 15:00. Tännehän vene jääkin puoleksitoista viikoksi parkkiin, kun kapteeni käy sillä aikaa Välimerellä.

Roomassaare - Kuivastu

Kuva
Jyvä käynyt fillarilla Kuressaaressa Maukan fixatessa jääkaapin ja vesipumpun. Maalounaan ja tankkauksen jälkeen lähdetty moottorilla vastatuuleen klo 13. Umpiblägässä ajettu tähän asti, nyt saatiin oiva 6 m/s pohjoistuuli, jolla kryssitään Silmkaren kohdalla.  Äsken pestyt pyykit kuivuvat kivasti. Muhun Kuivastussa 21:15. 

Ventspils - Kuressaare

Kuva
28.8. klo 11 Jyvä ja Maukka saivat tarpeekseen Ventspilsistä ja lähtivät vetään. Nenä kohti Kuressaarta, Tuuli kaakosta 8 m/s, lokissa lukee 6.5 kn. 15:50, Jyvä kokkaa bolognesea Irbenskin valotolppaa ohittaessa. Välillä lähesböägää ja koneajoa, mutta viimeiset tunnit kuitenkin parasta mahdollista sivutuulta ilman aallokkoa. Loppumatka navigoitu umpipimeässä mutta tarkasti ja turvallisesti satamaan, jossa kiinni 22:15. Saapumisrommin jälkeen suoritettu orientova kävely paljasti, että emme saapuneetkaan Kuressaareen vaan - noloa kyllä - naapuriin eli Roomassaareen! Niin tai näin, Virossa ollaan taas!

Pavilosta - Ventspils

Kuva
27.8 klo 8:45 lähdetty lähes tyynelle merelle konevoimin, kohteena pohjoisessa Ventspils. Aamu ensi kertaa syksyisen kirpeä, mutta kohtahan onkin syyskuu.

Liepaja -Pavilosta

Kuva
Satama jätetty 26.8 klo 8:30, aallonmurtajalla menossa ulos klo 9:00. Edessä 30 nm matka Pavilostaan.  Rantauduttu 13:45 Pavilostaan, jossa näpsäkkä rajaviranomainen korkokengissään heti vastassa. Satama onkin nyt pohjoispuolella Saka-jokea, toisin kuin viimeksi.