Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on elokuuta 5, 2018.

Wladislawowo - Gdansk

Kuva
Lähdetty 10.8 klo 12. Ensimmäinen ei-hellepäivä aikoihin, sadekuuro raikastanut ilman. Taivas pilvessä. Tuuli W-NW 8 m/s. Virttä lauletaan pitkin Helin niemen pohjoisrantaa.  Oli aikomus jäädä Heliin, mutta tuuli olikin niin mainio, että jatkettiin lahden yli suoraan Gdanskiin. Sinne ajettiin jokea ylös spektakulaaristen ja legendaaristen telakkamiljöiden läpi ja saavuttiin illan suussa. City Marina on paikallaan, mutta sen ympäristö on muuttunut sitten 2007 käynnin ihan kokonaan. Silloin sataman vieressä oli kummitusmainen rauniosaari. Nyt siinä on jättihotellin ja lukemattomien kerrostalojen rajennustyömaa. Kaikenmoista, mutta vähintäänkin kiinnostavaa arkkitehtuuria. Koko kaupunki säpisee ja sähisee ilmeisessä noususuhdanteessa ja on tupaten täynnä turisteja. 

Leba -Wladislowowo

Kuva
9.8 Tuulen toivossa lähdetty kohti itää klo 9 mutta toistaiseksi kone laulaa. Tuuli käåntynyt Karwian kohdalla vastaiseksi ja sallinut kryssin. Klo 17 saavuttu  kalastajasatamaan, jossa enemmän aktiivista ja ajanmukaista kalastuslaivasttoa kuin missään nykymaailmassa ikinä nähty. Tiheästi kansoitettuja hiekkarantoja nähtiin pitkn matkaa. Muuten kaupunki on aika tylsän oloinen. Silti täälläkin on valtavasti turisteja, krääsäkojuja ja sirkus maailmanpyörineen. 

Darlowo - Leba

Kuva
Kesän hienoin purjehduspätkä! Puolan rannikkoa itään upealla sivuvastaisella kuumalla föönituulella, keskinopeus lähes 7. Hävisimme kisan saksalaisveneelle, jonka miehistön kanssa lähdemme juuri syömään. Keskinopeus kryssissä  6.5 - 7 kn. Perillä 8.8 klo 18. Leba on aivan viihtyisä pikku joensuu sekin, sikäli kuin sitä ehdimme nähdä.

Darlowo

Kuva
Jännä pikku joensuu tämäkin, ja hirveä lomarymy täälläkin. Keskiaikainen kaupunki, mutta vanha keskusts oli nykyisestä niin kaukana että jäi näkemättä.