Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on heinäkuuta 9, 2017.

Pirita - Prangli

Kuva
Käyty venetarvikeostoksilla, syöty, tankattu ja tyhjennetty Piritalla. Matka jatkuu 17:30 kohti Pranglia. Tuulta nyt 6.5 NW.

Tallinn - Pirita

Kuva
Tallinn left at 13:30. Academic issues discussed on Tallin bay with Alexander at the helm, with just SW 1 m/s, bright sun!

Tallinna

Kuva
Kaunis purjehdus päättyi Tallinnan vanhan kaupungin marinaan klo 21. Vanhan V-P:n jäähdytys vesikierto oli taas tukossa satamaan saavuttaessa :-( mutta satamaan päästiin polttamatta kannen tiivisteitä. Konemies sai sen jälleen kerran auki keuhkovoimalla puhaltamalla. Keuhkovoimasta on ollut paljon iloa tällä legillä!

Suurupi styyrpuurissa

Kuva
18:00 purjehdimme virsikirjalla Suuruven niemen eteläpuolitse, kuuntelemme Blondieta ja syömme kipparin laatimaa tulista pyttipannua. Laivaliikenne on jokseenkin vilkasta.

Dirhami - Tallinn

Kuva
Dirhami jätetty taakse klo 12:15. Jo mariannekarkin kohdalla nousi sumu ja tuuli moinasi, joten V-P pantiin laulamaan. Sumumerkkejä puhalletaan kutakuinkin meriteiden sääntöjen mukaisesti.

Dirhami

Kuva
Sataman oli tullessa 22 aikaan niin täysi että piti kiinnittyä traktorinrenkailla pehmustettuun aallonmurtajaan.  Dirhami toimii sijaintinsa puolesta hienosti porttina Väinamerelle ja sieltä pois. Suomalaisia veneitä enimmäkseen, ovat menossa etelään ja itään. Palvelut on hyvät, mutta ainakaan kiinteätä septipumppua ei ole. Vesi on löpölaiturilla. Vanhanajan kyläkauppa muutaman sadan metrin päässä.    Ehdoton vetonaula on kuitenkin 3km pitkä ranta Põõsaspean eiffeltornille asti. Siellä on ainakin ei-geologin silmin jänniä fossiileja ja kivilajeja, joutsenia yms. luontoa.

Haapsalu -Dirhami

Kuva
Lauri liittynyt miehistöön ja taksillinen provianttia on roudattu laivalle. Lähtöateria Veskiviigin ravintolassa ja kökkötankin tyhjennys Grand Holm Marinassa ennen lähtöä eteenpäin. kello 18 irti laiturista ja kohti Dirhamia. Erinomainen tuuli 7.5 SE ja aurinko paistaa lämpimästi!    Tuuli enää 4 m/s, vauhti nihkeä myötätuulessa. Muutama maili jäljellä kello 21. Miehistön vire mainio.

Haapsalu

Kuva
Haapsaluun saavuttiin 17 maissa aurinkoisen purjehduspäivän jälkeen. Illalla sauna, illalliseksi Pian kukkakaaliuunipata ja jatsimatsi.