Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on heinäkuuta 2, 2017.

Elämää Väinamerellä

Kuva
Kryssitään kohti Haapsalua 4 solmun nopeudella 4 m/s SE-tuulessa. Hertta ruorissa, Pian toimiessa navigaattorina, Pekka kapyysissa valmistamassa chorizopannua ja Eeva keulakaljuunana. Skipu lokikirjailee.

Kärdla - Haapsalu

Kuva
Kärdlassa aurinkoinen blägäaamu. Lähdetty liikkeelle 9:45.Püssirahua kohti ajetaan volvopirssillä klo 10:30 aikaan. Heikko vastatuuli virinnyt.   Prinsessat heränneet ja kömpivät ulos punkistaan. Heikko vastatuuli virinnyt ja antaa toivoa purjevoimasta Rahun jälkeen.

Hanko - Kärdla

Kuva
Hertta ja Pekka liittyneet miehistöön. Kookkarista roudattu provianttia ja moottorin jäähdytysveden kierto avattu taas kerran. Satamasta lähdettiin 14:00 11 m/s länsituulessa. Kakkosreivilla ja puolikkaalla genoalla purjehdittiin 7 solmun keskinopeudella 7 tuntia. Aivan upea avomerikeikka! Suomenlahdella oli kirkas auringonpaiste, kun sekä Suomen että Viron puolella näkyi paksu pilvimassa. Jälkimmäinen puolisko oli hieman kuoppainen, aallot pari metriä korkeita, mikä sivutuulessa tietää ruorihenkilölle aika kovaa duunia jos kuono halutaan pitää kurssissa. Erityinen kiitos Eevalle, joka teki tätä monta tuntia ja osoitti tällä olevansa täysiverinen meripeto. Upeaan Kärdlan satamaan saavuttiin parahultaisesti ennen spektakulaarista auringon laskua noin 22.  Pilvimassasta ei enää jälkeäkään! Satamassa Hertta ja Eeva kokkasivat maukkaan paukkuliivipastan.

Örö - Hanko

Purjehdittu Hangon läntisen selän yli oikoreittiä Bodön salmesta Dödörenille ja Hankoon. Tuuli luoteesta 9 - 14 m/s. Siinähän Selina lensi tasaista 7 solmua, mutta kyllä neula kävi yhdeksässäkin solmussa. Isoa jouduttiin jiippaamaan vastatuulen kautta useammankin kerran, mutta sehän onkin aivan oiva ja turvallinen manööveri. Videonpätkässä mennään kapean Fågelskäretin ja Brännskäretin salmen läpi. Parasta saaristoa! Hylkeitä vain ei osunut silmiin.

Örö

17:15 saavuttu Örön paratiisisaarelle, josta saatiin lähes viimeinen paikka.

Rosala Nötholmen

Kuva
Rosalan kylään ei mahtunut, joten rantauduttiin Nötholmiin noin klo 23. Nuotiolla kuultiin kiinnostavia tarinoita. Maanantai-aamuna saatiin aurinko paistamaan. Miehistö juossut ja pyöräillyt ympäri Rosalaa. Saaressa luotetaan ihmiseen. Tien varressa on itsepalvelukioskeja, joista voi ostaa kampelaa, paikallista limppua tai käsitöitä ja jättää rahan lippaaseen. Suihkuun pitää muistaa ottaa euro mukaan, mikä tuo mieleen muistoja menneiltä vuosikymmeniltä.   

Hyviä uutisia

Kuva
Galtarnan kohdalla kilahti sähköpostiviestilla erittäin hyvä uutinen, joka antoi aihetta kuplajuomaan!

Hangon läntisellä

Kuva
Tuuli moinasi ja volvo lähti soimaan tuossa 20:30. Lerharun kohdalla syödään pizzaa vihreän teen kera illan viiletessä.

Hanko - Rosala

Kuva
Maukan miehistö jatkaa Hangosta, köysissä kiinni Tiina, Antti ja Pia. Tuuli idästä 7 m/s. Kuvassa hauisten vahvistamiseksi nautittu pizza.