Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on kesäkuuta 21, 2015.

Trunsö

Kuva
Matkan varrella Trunsö houkutteli pysähtymään. Lyhyen tutustumiskävelyb jälkeen oli selvä että tänne jäätäisiinkin yöksi. Kapteenin kukkakaali-aurakanaa lounaaksi. Itselämmitettävä puusauna on varattu kuudeksi. Trunsön satama on ihan itä-länsisuuntaisen ns. jäänmurtajaväylän tuntumassa, suojassa tuulilta ja tyrskyiltä muutaman saaren ja luodon takana. Aito saaristokylän satamaidylli. Trunsö on keskellä saaristomerta ja kallioilta avautuu hienot näkymät joka suuntaan. Sarana ja poneja rantaniityllä Tapamme mukaan jäimme asumaan satamaan muiden lähdettyä jo tarmokkaasti purjehtimaan. Sen sijaan kaivoimme tietokoneet esiin ja saimme jonkun älyn askareen hoidettua ennen lounasta ja purjeiden nostoa. Loman ja työn yhdistäminen tällä tavalla toimii hienosti ja vähentää stressiä. Akateemisessa arjessa ei nimittäin aina tahdo jäädä aikaa ajatteluun.

Borstö - Aspö

Kuva
Lähtö 10:45, ekoteko, purjeet ylös ja jäänmurtajaväylälle. Tuuli SW 3, aurinko harson takana, lämmittää kuitenkin. Kiva purjehtia, vaikka ei lujaa liikutakaan.

Kapteenin harmaa aamupäivä

Kuva
Aamu tuulisessa harmaassa Borstössä alkoi rysähdyksellä kun naapuri lähtömanoovereissa katkoi mantookitolppamme ja jäi lisäksi keula-ankkuristaan roikkumaan fendariimme. Tilanne oli ohi nopeasti, naapuri lähti reippaassa myötäisessä ulapalle ja s/y Selinan kapteeni pääsi puuhapetepuuhiin eli fiksaamaan vaurioita. 

Borstö

Kuva
Aamulla herättiin kolinaan kun naapuriveneen pukspröötti osui Selinan paapuurin kaiteeseen murtaen mantookitolpan jalan ja kuorien ylemmän vaijerin. 

Notturno: Yxskär - Borstö

Kuva
Yxkärin satama rupesi tuntumaan epävarmalta tuulen käännyttyä lounaaseen ja alettua painamaan kylkeä kohti kalliorantaa. Kello 1 aamuyöllä päätettiin siirtyä kolmen mailin päähän Borstön satamaan. Sinne saavuttiin 1:30. Saatiinpa nauttia kesäyöstä aidosti merellisellä tavalla!

Yxkär

Yxskärille saavuttu 17 aurinkoisen ihannepurjehduksen jälkeen kaatosateessa, joka alkoi juuri sopivasti rantauduttaessa. Ankkuri perästä tuuleen, joka on noin 6 metriä etelästä. Pia tekee pastaa.

Örö - Yxskär

13:45 jätetty Örö taakse ja lähdetty laskettelemaan neljän metrin etelätuulella kohti Yxskãriä. Aurinko paistaa ohuen pilviverhon läpi. Shortsikeli!

Örö

Kuva
Rantauduttu tuliterään Örön vierassatamaan klo 17. Täällä on kesä!

Hauensuoli - Örö

Kuva
Lounastauko 14:40 Arkeologisten tutkimusten jälkeen lähdetty ylittämään Hangon läntistä selkää Rosalan eteläpuolitse kohti Örötä. Irti klo 12 sateessa. Sade ja myös tuuli loppunut 12:45 heti Dödörenin jälkeen. 13:45 Trutörenin eteläpuolitse. Lounastauko 14:40 Marskärin eteläpuolella ankkurissa.

Hauensuoli

Kuva
Haluttiin lähteä Hangosta, tulihan siellä jo oltua. Ei kuitenkaan tehnyt mieli vastablägässä lähteä dieseliä polttamaankaan. Päädyttiin Hauensuoleen, jonne saavuttiin 19:30.