Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on kesäkuuta 7, 2015.

Jussarö - Hanko

Kuva
Jussarössä nautitun sikanautarisoton ja päiväunosten jälkeen 18:15 moottorilla länteen vasten aurinkoa. Ilta-aurinkoinen saaristo oli kaunis, mutta ah niin kylmä. Hankoon ehdittin sopivasti kl 21:30, parahiksi ennen saunavarausta.

Jussarö

Kuva
No, tuuli kääntyikin hieman povattua läntisemmäksi ja myös kovemmaksi, joten ei Suomenlahdella tehnyt mieli kryssiä saati lounasta kokata. Siksi päätimme koukata Jussarössä lounastamassa ja sitten vasta jatkaa Hankoon. Kokki valmisti sikanautamömmöä, for the old times' sake.

Naissaari takana, kuono kohti Hankoa

Virbi ots kierrettiin puolisen tuntia sitten. Huomattiin etä tuuli oli sittenkin 10 metriä, josta syystä reivattiin iso ykköselle ja rullattiin genoaa vähän pienemmäksi. Aurinkoa!

Naissaar - Hanko

Kuva
Tere hommikust! Tuuli on odotetusti kääntynyt lounaaseen, mikä sopii mainiosti meille jotka pyrimme Hankoon. Sieltä sen pitäisi ennusteen mukaan puhallella 5-8 metriä sekunnissa, mikä sekin on juuri hyvä. 55 mailin matka taitettaneen noin yhdeksässä tunnissa. Lähdetään satamasta 7:45.

Naissaar

Kuva
Saavuttu Naissaareen (lat. Terra Feminarum) kuoppaisen legin jälkeen. Täâllähän onkin ihan uusi aisalaituri, vesiletkut sun systeemit. Kapteeni kuivattelee sänkyvaatteitaan, jotka kastuivat pahan kerran kun keulaluukku oli unohtunut raolleen, argh! Illansuussa miehistö teki 12 km kävelyn saaren eteläpäähän külalistemajalle ja sieltä neukkujen merimiinatehtaan raunioiden kautta takaisin sadamaan. Ruostuneita merimiinan kuoria vanhassa junanvaunussa.  Saaressa on ollut miinojen kuljetusta varten kapearaiteinen junarataverkosto, ja vielä jokunen vuosi sitten Peetu ajelutti turisteja junalla. Nyt kuulemma sen kunnossapito alkaa tlla liian kalliiksi. Viimeisessä kuvassa ei muuten ole käytetty minkäänlaista kuvan manipulointia. Etsi kuvasta Risto! Stubb vittuilee professorien lomista eikä hiffaa että duuni kulkee mukana kesälläkin. Kastemadon kokoinen rantakäärmevauva valmiina hyökkäykseen! Kun ensimmãisenä päivänä kävelitiin saaren eteläpäähän nyt sitten mentii

Prangli - Naissaar

Selinan uusi suosikki jätetty taakse, mutta takaisin tullaan! Tuuli 7 metriä lounaasta, aurinkoista.

Helsingin kasuunin itäpuolella

Kasuunin kohdalla alkoi aurinko paistaa. Tuuli 7.5 lounaasta. Aallokko aika mukavaa vaikka onkin vastaista.

Prangli

Kuva
Prangliin ajettiin kapeaa keppiväylää ja päädyttiin satumaisen idyllin keskelle juuri parahultaisen auringonlaskun aikaan. Saari on satukaunis ja neitseellisen turmeltumaton. Pohjoispuolen satama on suojainen, paitsi kenties itä- ja pohjoistuulella. Aallokko tuskin tänne pahasti iskee silloinkaan, mutta tuuli kyllä. Laituripaikka on ja poijut, sekä puuceet. Ja ilmainen suht nopea wifikin. Satamamaksusta ei ole kuultukaan. Kylällä on kauplus, ja koillisrannalla mainio uusi ravintola Rootsu, jonka pitäjillä on paitsi moderni keittotaito myös poikkeuksellisen hyvä musiikkimaku. Selinalla soi nyttemmin ravintolan Spotify-soittolista nimeltä rootsusaaresto. Yhteysalus Wrangö saapumassa satamaan. Kylän kauplusesta saa provianttia. Neuvostonostalgiaa on vielä aimo annos jäljellä. Historiallisia puulaivoja on vielä vesilläkin.  Sen aikakauden autoja on myös, aika monet käytössäkin. Mutta samaan aikaan saarella näyttää olevan ihan ajanmukainen infra. Satamassa

Kerin valotalo

Kuva
Kerin upeannäköinen valotalo vilahti ohi 21:30.

Purjehduksen juhlaa

Kuva
Pilottipirkko lakkasi ohjaamasta laivabaanaa ylitettäessä ja Risto pantiin ruoriin. Välinerikkoa lukuunottamatta purjehdus on nyt parhaimmillaan. Tuuli kääntynyt länteen, keskinopeus 7.5 solmua. Kerin komea valotalo oikealla edessä, mennään sen itäpuolitse. Ilta-aurinko kultaa aallokon.

Sateinen stadi jäämässä taakse

Kuva
Tuuli länsi 6.5, tihuttaa. Mutta mieli on kesäinen!

Atlantin eikun Suomenlahden yli

Kuva
Selinalle pestautunut jo Take Offin Atlantinylityksellä  1985 -  86 kannuksensa hankkinut laivakokki Risto ja kapteeni Maukka lähdössä 16:00 kaatosateessa Suomenlahden yli kohti Pranglia. Nostalgiaa on paljon ilmassa, vaikkei säätila ole lainkaan karibialainen.