Prangli

Prangliin ajettiin kapeaa keppiväylää ja päädyttiin satumaisen idyllin keskelle juuri parahultaisen auringonlaskun aikaan.


Saari on satukaunis ja neitseellisen turmeltumaton. Pohjoispuolen satama on suojainen, paitsi kenties itä- ja pohjoistuulella. Aallokko tuskin tänne pahasti iskee silloinkaan, mutta tuuli kyllä.
Laituripaikka on ja poijut, sekä puuceet. Ja ilmainen suht nopea wifikin. Satamamaksusta ei ole kuultukaan. Kylällä on kauplus, ja koillisrannalla mainio uusi ravintola Rootsu, jonka pitäjillä on paitsi moderni keittotaito myös poikkeuksellisen hyvä musiikkimaku. Selinalla soi nyttemmin ravintolan Spotify-soittolista nimeltä rootsusaaresto.Yhteysalus Wrangö saapumassa satamaan.

Kylän kauplusesta saa provianttia.

Neuvostonostalgiaa on vielä aimo annos jäljellä. Historiallisia puulaivoja on vielä vesilläkin. 
Sen aikakauden autoja on myös, aika monet käytössäkin. Mutta samaan aikaan saarella näyttää olevan ihan ajanmukainen infra. Satamassa on mm. nopea internet.

Riston merikokkitaidot eivät ole ruostuneet vaan pikemminkin kehittyneet gourmet-suuntaan. Armenialaista luonnonmakkaraa, parsakaalia, punasipulia.

Jäätiin toiseksikin yöksi. Jos haluaisi lopettaa purjehtimisen, erakoitua ja mökkihöperöityä, tämä olisi oikea paikka. Tontteja meren rannalla onkin kiusallisesti myytävänä... Älkää kertoko kenellekään että Prangli on vain 32 mailin päässä Helsingistä. 

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kälö

29.08.2022 Barösund - Helsinki