Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on heinäkuuta 6, 2014.

Stenskär

Kuva
Selina ehti Stenskärin sukujuhlille ensimmäisenä ja odottelee Ichibanin ja Saran saapumista.

Stenskär

Kuva
Selina ehti Stenskärin sukujuhlille ensimmäisenä ja odottelee Ichibanin ja Saran saapumista.

Kasnäs - Stenskär

Tavattu Ichiban ja Saga ja sovittu heidän kanssaan että tavataan Stenskärillä. Selina lähti sinne edellä jo 15:47, edellä mainittujen jäädessä stuuvaamaan ja skruudaamaan. 

Kasnäs

Kuva
Kasnäsissä 11:45. Pekka maitse vastassa Herttaa, jolla aikomus loikata.

Kråkö - Kasnäs

Kuva
Next port of call Känsas city! Ihana E6, pilvetön taivas. Jatketaan eilistä myötätuulilaskettelua. Idskärin lampulla kryssii vastaan sisar-Scanmar. Haukanko pesä Idskärin 

Kråkön kelomännyn niemi

Kuva
Rantauduttu vanhaan tuttuun niemeen, jota hallitsee kelomännyn käkkyrä. Seuraan kirjojen lukuhetki rantakalliolla, vähän myöhemmin grillipäivällinen.

Hangon läntinen selkä

Kuva
M yötätuulipätkällä elämä mukavaa. Tuuli E 8. Pelkällä genoalla lasketellaan ja lauleskellaan.  Eeva toimii ruorinaisena, Hertta navigaattorina, Pia tähystäjänä, ja kapteeni tietenkin stuertin roolissa.

Hanko - Kråkö

Kuva
Hanko on noin kliffa mesta ettei raaskisi lähteä. Mutta lähdettiin kuitenkin klo 13:10 myötätuulessa laskettelemaan läntisen selän yli. Tuuli E 10.

Hanko

Kuva
Platlenssiä koko matka pelkällä genoalla, autopilotin ohjastaessa. Satamaan saavuttu tyylikkäästi 17:15. Teinitytöt hallitsevat ammattimaisesti kaikki rutiinit. Kaikki kävi mallikelpoisesti, mutta potentiaalinen katastrofi kohdattiin yllättäen satama-altaassa, nimittäin ohjauskyky hävisi peruutettaessa laituripaikalle! Onneksi oli kuitenkin tilaa eikä tarvinnut kolhia sataman miljoonapursia. Vika löytyi nopeasti: Ruorin kiinnitysmutteri oli lukitusaineesta huolimatta päässyt löystymään ja pyöri tyhjää. Jääty useaksi päiväksi nauttimaan kesästä tässä mainiossa lomakaupungissa. On uitu ja saunottu Itämeren portissa, joka on kyllä näiden vesien paras satama, sanokaa mitä sanotte. Kiitos Juhalle paikasta. Suomen kaunein vene, Blue Marlin? Selinan jälkeen tietenkin.   Jopoteltiin ja käveltiin Suomen eteläisimpään niemennokkaan Tulliniemelle. Sinne johtaa hieno uusi polku kiuastehtaalta kauniiden rantojen, männiköiden, kosteikoiden läpi j

Jussarö - Hanko

Kuva
Naisiston vanhimman jouduttua punkan omaksi lähtömanööverit -- mukaan luettuna ekoteko --suoritettiin teinivoimin. Tätä kirjattaessa lllaan Stora Rävharuniin pohjoispuolella. Eeva navigoi ja Hertta ohjaa. Ja kapteeni tietenkin näprää kännykkää (tekee tätä lokikirjausta). .

Jussarö

Kuva
Saavuimme Jussarön laituriin klo 13 navigoituamme virsikirjasta laulaen Sydän-, Päärynä-, Kakku-, Sukka- ja Pökälematalikkojen lomitse ja kierrettyämme Sipsuttelusukan kalaverkot. Ikiomalla oikoväylällä suunnistettiin moninkertaisesti varmistellen kolmen plotterin ja pahvikartan turvin.  Preventteri oli tarpeen rullailevassa myötäaallokossa. Kävelyllä saaren eteläosassa löytyi fantastinen eteläpuolen satamalahti, jossa  on ennen sijainnut rannikkopatteristo ja merivartioasema. Lahdelle johtaa hyvin kapea väylä korkeiden kallioiden ja luotojen lomitse. Rappiolle joutuneiden rakennusten surullista kauneutta.

Tailwind over Porkkala bay

Kuva
Over Porkkala Bay in tailwind, sunshine, fresh espresso. Medvind över Porkalafjärden. Solsken, färsk espresso, kärlek. Porkkalan selkä, elämä ja rakkaus!

Porkkalasta länteen

Kuva
Pia ja Mauri nostaneet aamutuimaan koukun ja lähteneet laskettelemaan myötätuulessa kohti länttä tyttöjen vielä goisatessa.  Loistopeli muuten tuo tuulimylly. Aamulla oli akuissa volttia vielä 12.5, vaikka yön yli oli päällä sekä lämppäri että jääkkäri, navigaattori ankkurivahtina, monilukuisen miehistön koko digitaalisen kaluston laturit ja pilkkuna i-n päälle ankkurivalo maston huipussa. Eilenkään moottoria ei käytetty nimeksikään.