Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on elokuuta 4, 2013.

Hanko

Kuva
Kaunis purjehdus mitä hienoimman 7-9 m lounatuullen lennättäessä Selinan yli Hangon läntisen selän auringon kilossa ja lämmössä. Saavuttu Hangon Itämerenporttin 17. Mutta kun kun purjeita laskettiin, seurasikin ikävä yllätys: moottorin pakoputkesta ei tullutkaan vettä! Satamassa kapteeni kävi oitis vesijärjestelmän läpi availlen ja tarkastaen kaikki vesireitit. Vesi saatiinkin jälleen kulkemaan, vaikka tukosta ei löytynytkään. Tätä tehdessä sää synkkeni ja alkoi sataa. Kannen alla kuitenkin tunnelmallinen ateria ja musiikki-ilta.

Värssy virrestä L-5945

Hiittisten pohjoispuolella avataan virsikirja sivulta L-5945 ja aletaan veisata värssyä suvituulen siunauksesta, kokin armollisesti laatiessa herkullisen tuoksuista lounasta. Upea vauhti!

Kasnäsin kohdalla purjeet ylös

Kuva
Parin tunnin moottorihurjastelun jälkeen saatiin Kansasin kohdalla sopiva purjetuuli.

Paraisten portti - Hanko

Kuva
Lähdetty jatkamaan 9:45. Pilvistä, etelätuulta 5 m/s.

Paraisten portti

Kuva
Kuono kiinni uuden ravintolan terassiin kello 19. Possun kyljet ja lohet on ansaittu päivän 56 mailin moottorimaratonilla. Matkalla nähty hylkeitä, meriharakoiden hadeksia ja uitu ihanan lämpimässä Saaristomeressä.

Siiirtolegiä moottorilla

Kuva
Pujotellaan koko tyynen Turun saariston läpi moottorilla. Kesän hylje bongattu, fisu suussa. Kenkämaan länsipuolella pidetty uimatauko. Vesi oli erittäin lämmintä.

Isokarilta Nauvon suuntaan

Kuva
  Lievää merisavua, näkyvyys kuitenkin kohtalainen. Taitaa olla vähän sinilevää meren pinnassa, josta syystä Pia halusi huuhtoa ihonsa aamu-uinnin jälkeen makealla. Meri peilin lailla... Vain volvossa käy vire Selinan jättäessä fantastisen Isokarin kello 10 tänä torstaiaamuna. Kun kerran moottorilla ajetaan, ei taidetakaan tyytyä Kustavin Parattulaan, vaikka siellä onkin vuokrabiili varattuna Helsingin keikkaa varten. Nauvo tuntuisi kuitenkin paremmalta loppumatkan miehistölogistiikkaa silmällä pitäen.

Auringonlasku Paskapuhdilla

Kuva

Luontoihmeitä Isokarilla

Kuva
Jääty Isokarille nauttimaan viimeisistä rauhallisista kesäpäivistä, tarkoituksena hieman kirjoitella työn alla olevia artikkeleta. Ehkäpä onneksi hitaat nettiyhteydet ovat haitanneet intensiivistä akateemista työtä ja pakottaneet tutustumaan saaren riskiläyhdyskuntaan, kivilajeihin, majakkaan ja luotsaustoimeen. Ihmeellinen tämä Selkämeren luonto. Harmiksemme tuulimylly on pettänyt eikä ota iloa irti 11 sekuntimetrin tuulesta. Tietokoneita joudutaan lataamaan dieselin voimalla, mikä tuntuu suurelta sääliltä ja synniltä.

Isokari

Kuva
Rantauduttu legendaarisen Isokarin majakkasaaren satamaan lyhyen kryssipurjehduksen jälkeen.