Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on kesäkuuta 30, 2013.

Seili - Rymättylä

Kuva
Seilistä kryssitty kohti länttä 11 - 14 metrin länsi-luoteisessa. Lounaskoukutus Vähäkaidan itäpäässä. Ankkurissa ollessa löytyi karttaan merkitsemätön matala ja jouduttiin siirtymään vähän ulommas. Nyt se on kartalla sekin.

Selinan cuisine Seilissä

Kuva
Viipaloidut sisäfileet ja kasvikset menossa uuniin.

Seili

Kuva
1700-luvulla satamamaksu oli 20 taalaria, mutta piti olla omat ruumisarkkulaudat mukana. Pois ei päässyt. Nyt ei ole satamamaksua. Roopehuussi kuitenkin on sekä Seili-yhdistyksen rantakioski. Saaren historia on hiukset pystyyn nostattava ja surullinen. Kylä ja saari kirkkoineen ovat kauniita. Satamasta nousevalta kalliolta on upeat näkymät Airistolle.

Airistolla

Kuva
Laurin tekemien tortillojen jälkeen ryhdyttiin kryssimään. Seiliin päästäneen kenties ihan peräti yhdellä pitkällä halssilla.

Turku takana, ohitetaan Ruisrockia

Kuva
Lähdettiin Turusta noin 11:45, tuuli 3 metriä lounaasta. Hellettä luvassa sekä meille että rokkareille.

Miehistöä lisää Turusta

Kuva
Liisa, Lauri ja Eeva liittyneet miehistöön. Förillä ajettu vastapäiseen Valintataloon jättibunkraukselle. Nyt on provianttia!

Aurajoki

Kuva
Rantautuminen Aurajoen rannan venesatamaan osoittautui hankalaksi, kun ovat asetelleet siniset tolpat niin tiuhaan että Selinan leveä keskivartalo ei mahtunut välistä ennen kuin kolmannella yrityksellä, silloinkin tolppia taivutellen. Sijainti on loistava joen rannassa, joka on täynnä monenmoista ravintolalaivaa ja kuppilaa. Kellarisaunassa oli kipakat löylyt.

Kauppakari

Kuva
Lähestytään Turkua moottorilla jyystäen. Erikoisen näköinen saari tuossa.

Airistolla tihkusateessa moottorilla

Kuva
Äh, joo myötätuuli mutta liian heikko. Harmaata tihutusta.

Moottorilla saarirännin läpi

Kuva
Saarten välissä heikko tuuli pyörii niin paljon että miehistön kärsivällisyys pettää. Moottori on silloin ystävä.

Kurasuojasta Turkuun

Ei ole nimeä saarella, sanotaan sitä nyt sitten Kurasuojaksi kun se on tuulensuoja Kuran vieressä. Se jätettiin taakse tänä torstaipäivänä kello 10, 4 metrin etelätuulen puhaltaessa kesäisellä helteellä.

Ad hoc koukkuranta Kuran länsipuolella

Kuva
Rantauduttu ihan omaan suojaisaan nakurantaan pitkän hienon legin jälkeen 17:45.

Ohitetaan Lappo

Kuva
Pia laittamassa lounasta.

Saariston sokkeloissa

Kuva
Fantastinen tämä saaristo! Tänään pujotellaan läpi tuhansien saarien ja veden alla väijyvien kivien auringon paistaessa ja raikkaan merituulen puhaltaessa. Jälkimmäinen tuntuu iholla enemmän.

Bäröstä kohti mahdollisesti Pähkinäistä

Köydet ja koukut irti 9:45. Lounatuuli 2.5 metriä.

Glada Laxen

Kuva
Pienen työrupeaman jälkeen on päivällinen ansaittu Glada Laxenin terassilla. Olut oli erittäin maukasta, mutta kapteenin härkäannos oli suuri pettymys. 

Bärö

Kuva
Rantsuuduttu pienen Bärön vierassatamaan, jossa jouduttu ankkuroimaan satama-altaassa laiturin päähän. Ihan täyttä. Vasta kolmannella yrityksellä koukku tuntuu pitävän. Heti sataman takana on vanha merivartiotorni,  josta on upeat näkymät joka suuntaan.  Ukkoskuuro seuraavana aamuna.

Teilillä

Kuva
Lähestytään Bärötä. Rassystä ei ollut Selinan kilpailijaksi, se on jäänyt horisonttiin.

Kapteeni spiirapuomina

Kuva
Östra Horskärsgrundilla skabataan takana tulevan suuren Hallberg Rassyn kanssa platlenssillä. Eivät saa meitä kiinni kun kapteeni toimii spiirapuomina!

Bomarsund - Kumlinge

Kuva
Oolannin sodan tantereella toimitettu paitsi turistisia myös tieteellisiä ja taloudellisia asioita. Nyt suunnistetaan kovin siksakkista reittiä kohti Kumlingea, Ahdin siunatessa meitä 5 metrin lounatuulella.

Ahvenanmaalta kohti Turkua

Åland - Åbo Total Length: 71.36 NM Click on the attached .kmz file to see it in Google Earth! Enjoy Navionics... Anytime, Anywhere.. The Navionics Mobile Team

Bomarsund

Kuva
Rantauduttu Bomarsundiin Fandango III viereen 21:10.

Sunfaraa!

Kuva
Bomarsundin eteläpuolella paikassa josta engelsmanni ampui murskaksi fästningin. Mutta miten kummassa engelsmanni tänne edes löysi kolhimatta laivojaan joka puolella väijyviin kivikoihin? Kyllä jonkun on täytynyt heille vuotaa karttoja.

Lemströmin kanava

Kuva
Sillan aukeamista odotellessa maistuvat poropateeleivät, silta auki 18. Nyt Lumparnilla virrestä 5945 veisaten 4 metrin lounaleenan helliessä.

Maarianhaminasta koilliseen

Kuva
Jatkamme matkaamme 14:30 kohti Ahvenanmeren seikkailuja. Tuuli pari kolme metriä lounaasta, aurinkoista.