Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on heinäkuuta 29, 2012.

Kihnu

Rantauduttu 21:00 Kihnun rauhaisaan rantaan.

Pärnu - Kihnu

Kuva
04.08.2012 Pia ja Mauri tankanneet ja lähteneet 14:30 Pärnun ojaa pitkin vastatuuleen ja avomeren aallokkoon. 16:00 tuuli kääntynyt lännemmäksi ja ryhtynyt sallimaan kryssipurjehduksen. 19:00 Sörgun matalikko ja majakka kierretty ja vaihdettu halssia. Uusi kurssi nyt kohti Kihnun pohjoiskärkeä.. Tuuli 6 - 7 m nyt lännestä, suht lämmintä vaikka kryssitään. Toisin kuin alussa, nyt on tässä Kihnun suojassaa aallokkokin pienempää ja pehmeämpää - purjehdusta parhaimmillaan! 20:00 kankaat laskettu ja Kihnun sisäänmenoväylällä.

Pärnu

16:00 rantauduin Pärnu jahtkkubille. Hei missä kaikki muut veneet on? Täällä ei ole Selinan lisäksi kuin yksi ranskalainen. Täällä tuntuu alkavan bluesfestarit!

Pärnun sisääntuloväylällä

Laulelen virsikirjasta sivulta 5945 ja paistelen kanankoipia. Sää on helteinen, mutta etelässä näkyy ukkospilviä.

Salacgriva - Pärnu

Keula kohti Pärnua kello 7:15. Tuuli SW 6,5. Oikealle kurssille päästyä tuuli kuljettaa Selinaa 6,5 solmun nopeudella .

Salacgriva

Hmm... Mereltä käsin vaikutelma on sangen satama- ja teollisuusromanttimainen. Satamassa on yksi ponttoonilaituri, jossa sähkötolpat. Selina on siellä ainut vierasvene. Sirpakka satamakapteenityttö esittelee joentöyräälle rakennetut tuliterät palvelutilat. Käy ilmi että Riikaan kyllä pääsisi bussilla, mutta matka kestäisi- kaksi ja puoli tuntia - ja bussissa ei ole ilmastointia. Kun hellettä on 30 astetta, tuntuukin yhtäkkiä paremmalta ajatukselta tutustua tänään Salacgrivan salaisuuksiin.

Ruhnu - Salacgriva

Mauri lähdössä Ruhnusta kohti Latvian Salacgrivaa, joka on lähes suoraan idässä. Kuusimetrisen etelätuulen pitäisi viedä kivasti sinne. Näin osoittautuukin. Iso ja täysi genoa kuljettavat Selinaa reilua kuutta solmua kohti kohdesatamaa, jota kehutaan rumaksi satamakaupungiksi. Sieltä kuitenkin pitäisi päästä julkisella Riikaan, toisin kuin sen pohjoispuolella olevasta uudestaKuivizin marinasta. Kapteeni alkaa pikkuhiljaa ymmärtää yksinpurjeduksen filosofiaa. Onnistuneet huolella suunnitellut satamamanööverit nostavat itsetuntoa ja saavat ainakin perhepurjehtijoiden parissa aikaan tiettyä kunnioitusta. Itse purjehdushan on yhtä helppoa yksin kuin miehistölläkin. Meri tuoksuu hyvältä ja lämmin kesätuuli sallii purjehduksen t-paidassa. Ohut pilvipeite leikkaa sopivasti muuten jopa polttavaa auringonpaistetta. Tuulihyrrä pyörii ilosesti. 14:45 etelätuuli moinannut ja kääntynyt dieselin puolelle. 13:15 Maata näkyvissä! Latvian rannikko alkaa hahmottua hienoisen meriusvan takaa.