Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on kesäkuuta 3, 2012.

Bullandö

Kuva
Kävi näin että Djurönäset oli varattu ja jätimme veneen läheiseen Bullandön mammuttimarinaan, joka onkin ennestään tuttu Selinalle. Bussilla Tukholmaan, lounas Pizza Brezzassa ja sitten Hertta ja Pekka jo lähtivätkin taas ylittämään jo kerran suurella vaivalla ylitettyä Itämerta.  Pekan kuvia T-banassa

Sandhamn - Djurönäset

Kuva
Sandhamn jätetty tuulisessa ja sateisessa säässä kello 8. Moottorilla tuulta päin. Yxhammarskobbenin jälkeen hienossa slöörissö Kohti Djurötä.

Lökholmen

Kuva
Rantauduttu uskomattomaan luonnonsatamaan Lökholmenin taakse 16:45. Luonnonkauniilla saarella on kallioihin kiinnitetyt laiturit. Vesi tulee laiturille mutta ei sähkö. Kyyti Sandhamniin on ilmainen.  Sisääntulo kalliosolan läpi. Tytöt jollalla perässä. Taifuunivarma tuulensuoja kallioiden takana. Sama kalliolta käsin. Panorama KSSS:n satamasta Lökholmenin etelärannalta Toki ei jätetty käyttämättä tilaisuutta illallista Seglarhotellissa I hmettelemässä kisaaan valmistautuvia venekuntia.

Paalusolmutaidot

Paalusolmutaidot on matkan aikana hiottu täydellisyyden tuolle puolen. Hertan ennätys 1.8 sekuntia.

Lounas Isbadin eteläpuolella

Kuva
Kaasu loppui kesken lounaan lämmittelyn, mutta onneksi varapullo tuli hommattua mukaan Hangosta. 'Com'on everybody' lounas koostui romanosalaatista sekä wokin ja lasagnen jämistä.

Högarna - Sandhamn

Kuva
Meriprinsessojen vielä nukkuessa lähtivät merikunkut purjehtimaan kohti Sandhamnia kello 10:15. Tuuli SSW 5, aurinkoista.  Purjehduksen aikana ehtii tehdä yhtä sun toista, esimerkiksi lyhentää liian pitkiä skuutteja ja tehdä ylimääräisestä köydestä hyppynaruja, tai harjoitella niillä paalusolmun tekemistä. Pekan kuvat

Svenska Högarna

Kuva
Selina saavutti rannikosta uloinna olevan Svenska Högarna-saariryhmän 17:00. Ankkuroitu Storön eteläpuolelle. 29 tuntia Hangosta. Kaunis aurinkoinen kesäilta. Jolla pumpattu ja pesty ja tytöt soutaneet luodolle, jossa kuulemma esiintyy jonkinlainen minikatkarapukanta. Samaan aikaan Pekka valmistaa lasagnea. Pekan kuvia

Bogskär

Kuva
Bogskär havaittu keulasta 30 astetta styyrpuurin puolella.

Valurautaista voimaa

Kuva
Luonnonvoimien hellitettyä ja nopeuden laskettua alle kahden solmun päätti kapteeni kääntää avaimesta ja päästää valurautaisen voimanpesän valloilleen.

Suomen Leijona

Kuva
Ihanaa leijona, ihanaa... Mitä ihmettä, keskellä Itämerta lähellä Ruotsin rannikkoa on lamppu, jonka nimi on Suomen Leijona...?! Sitä ohitettaessa tuuli ja samalla nopeus ovat heikkenemässä ikävästi. Pekka pusaa aamupuuroa.

Hiljaista

Kuva
Hiljaista on Maurin vahtivuorolla Itämeren keskellä laivareittien ulkopuolella tähän aikaan vuodesta. Ei mitään eikä ketään näkyvissä. Hiljaista on niinikään kannen alla lukuunottamatta kajuutoista kuuluva vienoa tuhinaa. Itsekin nukuin paremmin kuin koskaan maissa, siis niiltä osin kuin en ollut väijymässä vaaroja pihalla.

Pekka vahtiin

Kuva
Helsinkiin suunnistavat ruotsinlaivat bongattu pohjoisessa hieman ennen auringonnousua.

Tuuli kääntynyt etelään

Kuva
5 metrin etelätuuli sallii nyt suoran kurssin Svenska Högarna- saarille. Päivä on jo valkenemassa.

Maurin vahtivuoro

Kuva
Alkoi kello 13. Täysikuu, kirkasta, kaunista ja kylmää. Lounaasta 5 m/s. Laivaväylä liikenne takana päin. Tuulihyrrä pitää akut täynnä vaikka jääkkäri, lämmitin ja valot päällä samaan aikaan! Ennen vanhaan piti tällaisilla ylityksillä alituiseen tyhjäkäyttää konetta oli kuinka mainio tuuli hyvänsä.

Merivälipala

Paapuurin halssi kuljettaa kohti Lehtmaa. Tuuli 6 m/s sieltä minne olemme menossa eli lounaasta. Esiin tullut aurinko ja pikku välipala palauttavat miehistön huumorin vastatuulesta huolimatta.

Russarön kanapasta

Kuva
Hertta ja Eeva laatimassa kanapastaa Russarön itäpuolella.

Isä-tytär-purjehdus Hangosta Ruotsiin

Kuva
Eeva, Hertta, Maukka ja Pekka lähteneet Hangosta 13:30 kohti Svenska Högarnan saarta. Laiva on lastattu herkuilla ja lautapeleillä siltä varalta että Itämerellä joudutaan asumaan kauankin.

Hanko

Kuva
Hangossa ollaan taas! Kiinnitytty Itämerenporttiin 17 leppoisan purjehduksen jälkeen. No joo lopussa puhalsi löpötuuli. Onpa täällä tyhjää, missä purjehtijajengi kuppaa? Eeva ja Hertta  kahdestaan veneenvahteina sillä aikaa kun aikuiset hoitelevat työasioita. Pekan kuvia

Hästöstä Hankoon

Kuva
Mainio linnunlauluinen poukama jätetty taakse. Eeva ajoi tuuleen isoa nostettaessa. Yllättäen olikin tullut kesä ja aurinkovoide piti kaivaa esille. Tuuli heikko S 4 m/s.

Hästö

Kuva
Rantauduttu 21:00 Hästön paratiisipoukamaan sotamuistomerkin luokse, jossa oiva suoja etelätuulelta. Kas, viime kesän jälkeen tänne on pystytetty bastu. Roska-Roope-roskis näyttää olevan. Aamulla soi saunalla saha, ja kapteeni käy tutustumassa Magnukseen, joka on sataman omistaja, kuten ilmenee. Hän aikoo saada bastun juhannukseksi löylykuntoon. Jos kilauttaa muutamaa mailia etukäteen numeroon 040 - 5400839 niin hän pistää pökköä pesään.

Pitkä suora moottorilla

Kuva
Tuuli etelä-lounaasta 4 m/s. Vanha kunnon Volvo soi. Pia tarjonnut herkkarikeittoa. Tyttäret pistäytyneet Tuuti-Lullandiassa.

Vastatuulessa Barösundin rännissä

Kuva
Eevasta on pikku hiljaa kehkeytynyt oiva navigaattori.

Porkkalan selälle

Kuva
Stora Svartö jätetty 14:10 ja lähdetty ylittämään Porkkala selkää. Etelätuuli 8 m/s. Eeva navigaattorina, Hertta skuuteissa, Pia ruorissa, kapteeni blogikirjailemassa.