Paukkuliivitesti

Kun kevättarkastuksessa ilmeni että paukkuliivien parasta-ennen päivät olivat lipsahtaneet ohi, päätettiin asiasta ottaa ilo irti ja suorittaa testi, onhan kiva nähdä miten liivit toimivat tosi paikan tullen. Testi suoritettiin niin että kahdesta aikuisesta ja yhdestä kahdeksanvuotiaasta koostuva testiryhmä puki liivit päälleen ja hyppäsi jalat edellä Helsingin uimastadikan altaaseen (video).
Aikusten Plastimo Pilot liivit tussahtivat auki muuten odotetuti, tosin tyynyt jäivät aika pehmeiksi. Mutta Eevan (8 v.) Plastimo Pilot Junior lastenliivi yllätti! Se pamahti todella pinkeäksi siinä määrin että tytön kaula jäi jopa hieman puristuksiin ja vatsan päällä olevat ponttoonit pullistivat liivin ihan väärään asentoon, huolimatta siitä että haarojen välinen remmi oli huolella säädetty ja kiinnitetty (ks. kuvat). 


 
Aika pahan ja lähes vaarallisen näköinen asento! Kukaties haararemmi oli kuitenkin hieman liian löysällä, mutta kovin kireänä se on epämukava, eikä kireyttä voi kuitenkaan päivitttäisessä käytössä kontrolloida riittävästi. Lopputulos: Aikuisten liivit ok, mutta Eevan paukkuliivi taidetaan hylätä ja palata vanhanaikaiseen pehmeään kelluntaliiviin. Selinan raati suosittelee samanlaista testiä muillekin perhepurjehtijoille joilla on lasten paukkuliivejä käytössä.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kälö

29.08.2022 Barösund - Helsinki